ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

 Η παράσταση «SExit» επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα» στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21.00 στο θεατράκι της πλατείας Κουμουνδούρου.

Εμπνευσμένο από το έργο του Federico García Lorca, το S-Exit επικεντρώνεται στις φιγούρες των πέντε κορών της Bernarda Alba και τις δυναμικές που αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον απομόνωσης και αναγκαστικού εγκλεισμού. Εντός του κλειστοφοβικού σπιτιού της αυταρχικής μητέρας, τα συναισθήματα αλλά και τα ένστικτα φτάνουν σε ακραίο σημείο και μορφή λόγω της καταπίεσης και της υπερβολικής στέρησης.

Η προσέγγιση της AleaJactaEst εδράζεται στο ερώτημα: αν αφαιρεθεί η ελευθερία, υπάρχει επιθυμία; Τί συμβαίνει όταν αναδύονται οι αρχετυπικές ορμές; Η ανθρώπινη επαφή μετουσιώνεται σε σεξουαλική επιθυμία και η κοινωνικότητα σε νυμφομανία; Μπορεί, τελικά, να υπάρξει λύτρωση όταν κυριαρχούν τα πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπου, σε καθεστώς εγκλεισμού; Το S-Exit μελετά τη σημερινή κοινωνία, ανελεύθερη στον πυρήνα της και συνάμα εκρηκτική στις ενστικτικές της εκδηλώσεις.

Σκηνοθεσία/χορογραφία: Βασίλης Σκαρμούτσος

Ερμηνεία: Μαριλού Ανδρίκου,Καρολίνα Απικιάν,Τζένη Βαγκοπούλου,Φωτεινή Ζούμα,Αφροδίτη Καλαφάτη

Μουσική: kevin MacLeod,Dmitri Shostakovich

Video: Νίκος Μυλωνάς

Σχεδιασμός αφίσας/γραφικά : Παναγιώτης Σταματόπουλος

Φωτογραφίες:Γιάννης Πρίφτης